Anzeige

Informatie voor reizigers met een handicap of mobiliteitsbeperking

bijzondere service

De luchthaven van Düsseldorf wil het verblijf van zijn reizigers op de luchthaven zo aangenaam mogelijk maken en biedt reizigers met een handicap en beperkte mobiliteit graag een bijzondere service aan.

Luchthavengebouw

bijzondere service

Alle vertrekzones en de centrale aankomsthal evenals het station „Düsseldorf Flughafen“ werden aangepast voor gehandicapten. Met behulp van liften en hellingbanen kunnen niveauverschillen zonder probleem worden overwonnen. Alle voorzieningen zoals restaurants, openbare wc's en babyverzorgingsruimten zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld. Onze service is bestemd voor voor reizigers met een handicap of mobiliteitsbeperking.

Gelieve u aan te melden!

Om op de luchthaven de gewenste en noodzakelijke service te krijgen, is het belangrijk dat u zich vroegtijdig aanmeldt bij uw luchtvaartmaatschappij. Gelieve al bij uw boeking in het reisbureau van uw handicap te vermelden evenals de begeleiding die u nodig hebt. Uw reisbureau brengt de luchtvaartmaatschappij waar u bij geboekt hebt op de hoogte. Als u online geboekt hebt, kunt u zich ook gewoon aanmelden op de website van uw luchtvaartmaatschappij. Zo kan de luchtvaartmaatschappij al de vereiste maatregelen nemen voor uw heen- en terugvlucht, en ontvangt u de gewenste service niet alleen bij het vertrek of de aankomst in Düsseldorf, maar ook op de luchthaven van bestemming.

Reis met uw eigen rolstoel

Bij het aan boord gaan van een vliegtuig kan het noodzakelijk zijn om over te stappen van de eigen rolstoel naar een exemplaar van de luchthaven. In deze gevallen zijn gratis rolstoelen en speciaal opgeleid personeel beschikbaar voor assistentie op de luchthaven van Düsseldorf.

Uw eigen rolstoel wordt meegenomen in het ruim van het vliegtuig. We vragen alle passagiers om hun eigen rolstoel af te geven bij het speciale-bagage loket, zodat uw mobiliteitshulpmiddel tijdig en correct kan worden ingeladen.

Als u reist met een rolstoel die door middel van een batterij van stroom wordt voorzien, moet u zich ten minste 48 uur vóór vertrek bij uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau registreren, in overeenstemming met EU-verordening 1107/2006. De batterijen moeten door u zelf beveiligd en losgekoppeld worden. U kunt dan de rolstoel overhandigen bij het speciale-bagage loket.

Natuurlijk helpen onze medewerkers u met mobiliteitshulpmiddelen en speciaal opgeleide zorgverleners kunnen u bijstaan vanaf het inchecken.

Check-in

Denkt u er a.u.b. aan om tijdig aan de check-in te zijn, zodat er voldoende tijd overblijft voor de vereiste begeleiding (bv. laden van de rolstoel). Voor groepen van gehandicapten kan er mits tijdige aanmelding voor een afzonderlijke check-in worden gezorgd. Wendt u zich in dat verband a.u.b. tot uw luchtvaartmaatschappij.

Service-informatie
Houd er rekening mee in uw planning dat er door deze service extra wachttijden kunnen ontstaan. Wij adviseren u daarom op tijd op de luchthaven te zijn.

Gratis parkeren met de Europese parkeerkaart

Aan gehandicapte reizigers wordt bijzondere aandacht besteed. Voor de heenreis met een eigen personenwagen raden wij onze gehandicapte reizigers aan gebruik te maken van de vlak onder de terminal gelegen ondergrondse parkeergarage P1 of van de parkeergarages P2 en P3. Onze situatieschets geeft u een overzicht van het luchthavengebouw.

Alle informatie rondom de nieuwe toegangswegen met slagboompoortjes voor en achter de vertrek kunt u vinden op deze pagina.

Heenreis met de trein

Om naar en van de luchthaven te reizen met bus of trein zijn er dagelijks zo'n 300 treinverbindingen beschikbaar. Behalve de S-Bahn-lijn 11 stoppen alle treinen in het station „Düsseldorf Flughafen“ (situatieschets). Van daaruit  geraakt u met de SkyTrain naar de terminal.  

De S-Bahn-lijn 11 gaat naar het ondergrondse station „Düsseldorf Flughafen Terminal“, dat zich onder de centrale aankomsthal bevindt (situatieschets).

Wanneer u bij het in- of uitstappen hulp nodig hebt, gelieve u dan vroegtijdig te melden bij de 3-S-centrale van de Duitse spoorwegen (Deutsche Bahn), telefoon: +49 (0)211 1792460.

Begeleiding van rolstoelgebruikers

Begeleiding van rolstoelgebruikers wordt in de luchthaven van Düsseldorf verschaft door de werknemers van de firma Klüh, in opdracht van de luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaartmaatschappij organiseert het transport binnen de luchthaven van/naar het vliegtuig. 

Lijst van diensten voor gehandicapte reizigers