Anzeige

Hulp

Hulp bij de onbeperkte toegankelijkheid

De website van de Luchthaven Düsseldorf werd volgens criteria van de onbeperkte toegankelijkheid (Web Accessibility) vormgegeven. Navigatie en structuur van de site zijn volgens een uniform navigatie- en Usability-concept opgebouwd.

Als u fouten ziet of kritiek op de praktische realisatie van de onbeperkte toegankelijkheid wenst uit te oefenen, kunt u ons dit via ons Feedbackformulier meedelen:

  • Inhoud en lay-out zijn compleet van elkaar gescheiden.
  • De toegankelijkheid (Web Accessibility) van de inhoud is ook zonder Stylesheets of door middel van Screenreaders mogelijk.
  • Kleuren en contrasten werden geoptimaliseerd.
  • Gebruikmaking van actuele W3C-technologieën met gevalideerde code.

Formulieren

Formulierelementen zijn voorzien van zogenaamde labels die een comfortabele bediening via het toetsenbord mogelijk maken.

Afhankelijk van de browser en van het besturingssysteem kunnen toetsencombinaties voor de bediening van de formulierelementen verschillend bezet zijn. Om deze reden zien wij af van een documentatie.

Zoektips

De zoekmachine ondersteunt u bij het vinden van inhoud en vluchten. In het zoekveld voert u een woord of frasen in het invoerveld in. De zoekmachine antwoord met een lijst van mogelijke resultaten. Wees niet verrast indien de lijst van de zoekvoorstellen lang uitvalt. De voornaamste resultaten zijn aan het begin van de lijst met treffers opgesomd.

Browser aanbeveling

Verouderde browsers kunnen deze pagina anders weergeven dan actuele versies. Opdat u voortaan veilig en comfortabel op het internet surft, adviseren wij u de actuele versie van de Mozilla Firefox browser. U kunt Mozilla Firefox voor de meeste besturingssystemen gratis op het internet downloaden. Actuele browsers bieden u het voordeel van de best mogelijke veiligheid en standaardconforme weergave van de meeste websites.

Web Standards

Alle pagina’s van de Luchthaven Düsseldorf zijn naar eer en geweten volgens de richtlijnen van de WCAG2 op het niveau AA gerealiseerd. De pagina’s zijn met een zinvol gestructureerde en semantische Markup opgebouwd. In het bijzonder zijn tekstmarkeringen en de structuur van de inhoud semantisch ingedeeld. HTML kan nooit alle mogelijkheden dekken, zodoende kan het onvermijdelijk komen tot interpretaties van de betekening van elementen die van andere interpretaties kunnen afwijken. Met assistentieprogramma’s kunnen lezers en luisteraars via de titelelementen h1 tot h5 tussen de logische secties navigeren.